Alladin och skönheten och odjuret

Sitter hos Sara och Ola och ska nog snart knäppa igen ögonen en stund. Har haft älskade Thilda ikväll och vi har haft lite Lördagsmys... ;) Har tryckt ostkrokar och julmust och sett Alladin och Skönheten och odjuret, vilken lördagkväll alltså ! .. Även om helgen sitter fint, längtar jag efter mina små troll på jobbet... Och på måndag börjar äntligen min heltid i kusmark... Lovely ! Har dock dragit på mig en jävla dunderförkylning.. Men håller tummarna över att jag är frisk på måndag iaf! Nästa vecka blir tung, ska jobba mån-fre i kusmark och jobba bröllop lördagdag/kväll/natt.. Samtidigt som jag har helgjour i ersmark, peppad tjej.. NOT! Menmen därnästa helg ska jag ha en riktig myshelg har jag bestämt mig för, får se om det blir en liten spelkväll med malin och några andra, menmen vi får väll se.. Gårkvällen spenderades med min älskade kågebrutta med massor av prat och fredagsmys, lovely ! Hon är allt bra go min Matilda

Fina Hästar

Tänkte skriva lite om mina fina hästar.

Gråman, även kallad LillaGrå köpte jag ifrån KDRF den 22/6 -06.
Han var då 11 år. En snäll herre med hjärtat på rätta stället.
En otroligt matsnål liten poahäst som hemskt gärna hittar på nya grejer för att få tag i mat. Har bland annat lyckats fälla in krubban fastän krubban var utfälld och gick jämns med väggen, så lyckades han, galant !
Förra vintern kom han på att när han får slut mat i hagen, varför inte plocka ner handtagen och lägga på sidan, gå utanför hagen, och gräva fram gräs under den metertjocka snön? Han visste mycket väl att han inte får ström om han lyfter i handtagen !
En mycket förnurlig kille.

Vi har dock haft lite otur med oss på vägen, efter att han äntligen blivit frisk för hovledsinflamationerna, så råkade han ut för en olycka i dec 09. Han kom lös och sprang ut på vägen där en bil kom körandes, fick tag på föraren och fick veta att han blivit träffad, dock ingen dundersmäll, men det hade tagit.
Fick veta av vet att det inte var någon fara, men att han kan ha fått en smäll så han är öm bara, men tack vare hand korta ben, hade smällen tagit på baklåret, så alla ben klarade sig, tack och lov !
I Mars 2010 skadade han sig i hagen, då han sprang i djupsnön i hagen och vred (nästan) av gaffelbandet i hö framben.
Han fick vila hela sommaren 2010 och skrittades  igång på sensommaren och blev sedan friskförklarad i november? 2010.
Våren 2011 var han lite mer igång vi hade tränat upp konditionen och musklerna lite, men tog det oerhört sakta, omän vet. sagt att han inte skulle ha ont utan att han var helt bra och skulle inte ha några problem att ridas som förut. I början av sommaren 2011 tyckte jag att han var lite ofräch igen, men kunde inte se någon direkt hälta, men bestämde mig för att han skulle få vila sommaren ut, och sen började vi köra igång igen i sena augusti.
Sen dess har vi hållt igång, vi är inte tillbaka i tävllingkondition. Men är så otroligt lycklig att nästan "vara tillbaka"
Nu är han 16 år, eller ja om man räknar vid årsskiftet 17, och han är pigg och alert som aldrig förr. Man kan inte tro att min gamla man är så pass, eller rättare sagt så förstår han det nog inte själv.
Är tävlad upp till LA:4 dressyr och 1m hoppning, dock innan gaffelbens skadan, nu hoppar vi bara för skojs skull och försöker att lyckas så bra som det går i dressyren.
En häst med ett otroligt stort hjärta som är snäll med allt och alla. Kan dock bli lite väl närgången och pussarna som icke-hästvana får på munnen, är inte alltid så uppskattat.
Min fina lilla häst.











Här är vi alla tre, sommaren 2010 !

Min andre gamleman är Strongbow, även känd som Strong.
Köptes av min syster sommaren 1999, då som 9 åring.
Övertogs av mig 29/7 2003, så har varit min sedan snart 9 år tillbaka.
Min första egna häst. En otroligt speciell herre i sina bästa år. Har en vilja som heter duga. Kan helt plötsligt bara stanna och vägra gå. Var rädd för samma sten som han gått förbi nästintill varje dag i 9år.
En Gubbe med krut i benen och som älskar att dra vagn, gärna i ett högre tempo än matte oftast tycker, men en härlig skritttur i vagnen såhär i gamla dar, duger bra.
En häst som är rädd för det mesta (dock inte med vagn) är dock rädd för vagnen om ha ska gå föbi den?!
Har en massa spöken som han hittar lite här och var.

När jag tog över honom så var syrran oftast med när jag red ändå. Som hjälp, jag var trots allt bara 11år när jag fick min första stora häst.
Han testade alla mina gränser, varje gång jag satt mig upp, åkte jag ner i backen efter några steg. Han hade en minst sagt TUFF prövning med mig första tiden och har systra mi att tacka för det fina stödet. Var nära att ge upp så många gånger. Efter ett tag, lärde jag mig hans knep, och kunde även förutse när buset skulle börja.
Tillslut, efter många om och men, gav han upp, och sen dess har han slutat kasta av.

Efter som att Strongs största fara är bommar, gick hoppträningen desto sämre, i skogen var det inga problem, då kunde vi hoppa med all världens fart och alla möjliga höjder, men väl på banan tog vi oss inte över en bom utan att först tjura en halvtimma.
Han har haft lite till och från svårt med galoppen, men eftersom han inte var någon vidare hopphäst, så växte mitt intresse för dressyr. Vi hoppade över galoppen på banan, då han bara tjurade och blev sur och uppjagad.
Var väldigt duktig och gick stadigt på tygeln i traven. Flyttade för sjänkel och var allmänt fin.

Minns att jag anordnade en egen tävling( dock bara jag som startade) på ridbanan, med egengjorda rosetter.
Bjöd in syster med pojkvän och även hans föräldrar var där och kollade minns jag.
Jag red vårat egna lilla program och trott eller er VANN KLASSEN.
Sara fick vara prisutdelare och sen travade vi runt i vårat lilla ärvarv, medans jag själv sjöng "we are all the winners, we are all the best att vi får va tillsammans det betyder mest..."

Har dock inte bara haft roliga tider med denna häst.
Han var ganska nära döden en gång när (jag tror han hade tarmvred)? och låg bara ner i boxen och andades tungt. Men fick upp han på benen och han blev bra igen.

Hösten 2004 Fick strong sin första foderstrups förstoppning, och var nära döden även där, men tack vare otrolga vet. insatser och min hjälte till Pappa så överlevde han även den.
Han har haft problem med detta sedan dess, men nu får han fri tillgång till hö ute och blöt linfrökaka blandat med kraftfodret inne.
Han har även ett finmaskigt hönät inne. Sen har vi en viss tid vi alltid väntar på honom, ifallatt han skulle stoppa.

En häst som betytt otroligt mycket för mig. Mattes lilla kille.
Nu njuter han av livet som pensionär (fyller 22 i sommar) Och får komma ut på en liten sväng kanske nån gång i veckan. Har alltså haft denna häst i 9år, så vi känner varandra utan och innan.
Och även om han är som han är, så är han ändå Mattes ögonsten !






Godnatt

Fyfasen vilken dag. Jag längtar tills det blir måndag igen så jag får busa med mina älsklingstroll på biet !

Imorgon SKA jag upp i tid, tänkte försöka hinna göra stallet tidigt tidigt och om jag är riktigt bra så kan jag kanske ta mig en motionsrunda med min lilla Grå, han har bevisat för mig idag att han tycker om att springa, så får nog ta mig an en lättare intervallträning, och se sen om han blir nöjdare eller om jag bara triggar igång han ännu mera.

Är helt slut så nu är det Godnatt !

VAFALS !

En gammal goding !

Vääärldens bästa jobb

Har jobbat på Drängsmarks förskola Heden idag, och det har gått kanoners, fick börja 9 och fick jobba till stängning. Känns rätt kul att få ansvaret själv också, och hade trots allt tre barn kvar när sista arbetskamraten åkte hem.
Torsdag-Fredag är jag Fritidsfröken, även där i drängsmark, och på Måndagmorgon klockan 8 börjar mitt efterlängtade långtidsvikariat.

Sen så imponerade min vita fara på mig igår i dressyrspecen. Kändes lite som en övergång från busponny till (faktiskt) dressyrhäst. Jaja okej lite stök och tokerier hittade han på, men höll sig i skinnet det gjorde han minsann.


Imorgon kommer Malin, och då ska vi ta en riktig utedag med skrillor skoter och korvgrillning.
Tror att det kommer bli kanoners. Sen i helgen ska jag verkligen slappna av har jag bestämt då kommande vecka är helt fullspeckat från måndagmorgon till sena söndagkväll. MEN JAG GILLARE !

Imorgon Malin :D


Biet

Har fått ett långtidsvikariat på biets förskola i kusmark.
Jag är världens lyckligaste tjej med världens bästa jobb ♥

Börjar dock inte förän 23 Januari, men vadå? Jag har heltid fram till 13 april :D

Annars då?
Grå har fått vara med och hoppedihoppa i Ers i veckan, som faktiskt gick rätt bra, med tanke på hur lite han gjort senaste veckan, men nu ska det bli andra bullar !
Är ju (än så länge) Ledig hela nästa vecka, så ska försöka mig på ett par ordentliga pass så man får i sig lite träningsvärk förhoppningsvis ! ;)

Ikväll har vi vart på 66an och sett film, MYS.
Mina bästa syskon med familjer, kan inte bli bätttre !

Har dessutom haft mig en riktig glassardag i schtaan i soffan sågottsom hela dagen. Underbara helg !


Hade en oerhörd saknad av min älskade Mormor när helt plötsligt "blott en dag" dök upp mitt under jobbet. Fick mig att stanna upp och än en gång vara så tacksam för alla år jag fick med min underbara Mormor♥

skyffeln här

Vilken underbar jobbarvecka!
Måndag - Kusmarks (Biet)
Tisdag - Solvik
Onsdag -Solvik
Torsdag - Byske (Ringen)
Fredag- Frostkåge (Pigan)

Lovely, och har intresseanmält på en del längre vikariat så håller tummarna ! :)

Har även intresseanmält på mina syskonbarns dagis, och har faktiskt förhoppningar att få det då jag vet att Matilda är redan där ;).. Och det är väll jag som är närmast efter henne :)

Åhh jag är så lycklig och jag älskar mitt nya jobb !


Snart är äntligen måndagen här !

Längar verkligen till imorgon, ska vara på kusmarks förskola då, premiären där :)
Hat packat ryggan så nu är jag redo för ännu en dag som förskolefröken ! :)
Love life !


Nya ridstövlar

Har ridit på ridbanan med bästaste systra mi ikväll. Sicka underbaringar till hästar vi har alltså.
Har invigt mina nya ridstövlar också, och kan också passa på att tacka MALIN för hennes oerhörda tålamod på hööks. Tack underbaring. Fick också ett gott skratt när jag började tänka på våran lilla crusing mot boden och området runt hööks. PANIKEN VI ÄR PÅ PERSONALPARKERINGEN
Nu ska jag till stallet igen, och ta in hästarna åker sen vidare mot staden tror jag faktiskt. Menmen.. vi får väll se hure blir. funderar på att hälsa på boothie också :)

Nix, Tjoho sålänge, nu ska jag njuta av denna lördagkväll. Tjingeling.
Dessa är nu mina HUHUHU
 (Bild från hööks)

Dock så hade jag ju för feta ben för dessa, men lyckades bygga om dom så nu sitter dom, trott eller ej !


stortjoller

Seglördag idag, sov påtok för länge, men har tryckt i mig en redig fukostlunch och ska snart försöka röra mig mot stallet.
Har bestämt mig att jag ska försöka galoppera av lite energi från min vita fara, vilket verkligen kan komma till nytta !
Han går så otroligt bra på hans nya tredelade kimblewick bett. Och han går hela tiden med "hopphuvud". Längtar tills jag får testa hoppa på det också, blir nog om två veckor, eftersom jag nog inte kan rida måndag eller tisdag, känns det taskigt att vara med i hoppspecen på onsdag, men men .. vi får se :)

Idag vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på, förutom allt som har med hästarna att göra, funderar jag på att spendera lördagskvällen i stan :) skulle va riktigt trevligt =)
Sen på söndag ska jag kanske på US möte på kdrf, och ska göra så gott jag kan för att det ska kunna bli nått av med en liten hästloppis, har verkligen så många saker som jag inte använder. Snabbräknade igår och insåg att jag och sara har 6 uppsättningar med benskydd som vi aldrig använder, och då är det 4 benskydd i varje uppsättning. Helt otroligt hur mkt pengar man lägger ut på dessa hästar :)
Blir nog kanske att ta med Grå till ersmark på söndag. Carro skulle ta med Ilion så skulle vara trevligt att rida tillsammans.

Nix, nu kallar stallet (kan nästan slåvad om att min vita häst har kastat över hönätet till Matisse och är allmänt depp över att inte ha någon mat, om jag känner honom rätt?


Japp såhär såg min vita fara ut när han kom till mig, här hade jag haft honom några veckor men ser ni jätteskallen och minihalsen?
Och tänka sig, han var ju faktiskt GRÅ!

Lejonkungen i 3d

Åker mot stan med bästaste Daniel och kollar in lejonkungen i 3d. Lovely.
Daniel igår om att se filmen "Men du får inte sjunga i bion om ingen annan gör det ;)" HAHAH Nejdå Nejdå du ska slippa skämmas... HEHHE


Hade förövrigt en superdag med Malin i luleå i Onsdags, inhandlade nya ridstövlar (Som jag dock fick göra om pga för tjocka, nej förlåt jag mena muskulöösa ben hehe.
Lyckades också fyna en ny väska, en tröja, en ortoligt härlig halsduk ! Och Tallrikar/assietter till den dan jag flyttar hemifrån ;)..

Nix, nu ska magen fyllas innan jag åker mot byskepajken ! HOOJ

 Det kallar jag tårta !

kan inte sova

Kan inte sova. Hate it, har sett två filmer, och endå känner jag mig inte minsta lilla trött..
Jonas är dock vaken så sitter och chattar lite med han på fejjan.. Trevligt faktiskt. Bara över ett år sedan sist. Kan inte fatta hur tiden kan gå så fruktansvärt fort?

Har spenderat lite kvalitetstid med mina grabbar grus och det var lika trevligt som alltid !

imorgon så hoppas jag för allt jag är värd att hanna kommer hem. Insåg att det är två månader sedan vi umgicks påriktigt. Scary thing.
Nej nu bannemig ska jag sova. Om jag så ska måsta tvinga JohnBlund ut på en dejt.


glöm inte bort vad du hade innan bara för du funnit något nytt

Gillar det inte. Men vet ju endå hur det kommer sluta. Been there Done that.

Idag känner jag verkligen inte för att gör någonting alls. Nacken och ryggen gör ont och känner mig allmänt stel och tråkig.
Vädret ute är snöstorm men vi får se om vi trostar vädergudarna och beger oss ut på en galoppsväng i djupsnön endå jag och min vita lilla stjärna !
Har köpt ett nytt bett också, ett tredelat kimblewick som han fungerar som en klocka med. Imorgon ska jag försöka få tag i Annica också, då ska vi testa att ge honom Lympos igen, och verkligen hålla tummarna att han coolar ner en aning.

Jag vill till ersmark snart, och hoppedihoppa lite =) Känner att det är nått vi verkligen behöver träna på, funderar nästan på att vara med i hoppspecen nästa termin istället för dressyren, fastja, det beror väll på om jag kanske pluggar då eller hur fasiken jag gör :)

Sen är jag råsugen att åka upp till Luleå, och shoppa och givetvis gå på hööks. Hoppas för allt i världen att min plan går att fullfölja på onsdag, med världens bästa pussgurka.  Och förhoppningsvis så har jag en bil då? För min ska nämnligen in på "lagning" En kontrolllapa som lyser... fastän airbagen funkar. Värt.
Men har kanske tur och får tillgång till Mammas bil? Skulle vara superduper.

Imorgon vaknas det (förhoppningsvis) hästmassageutbildning. På travet dessutom. Om det blir så att jag hittar mig en som kan köra oss dvs. skulle vara super intressant att lära sig ju =)

Nej nu banne mig ska zipperalllen av och på med mycket kläder, bege mig mot stallet och göra nån nytta nån gång !

lillhjärtat !

RSS 2.0